Verlichting, gemaakt van natuurlijke materialen

Verlichting en vergroening ineen: dat zijn de lampen van HOT Home of Treasures. Hét antwoord op de zoektocht van interieurprofessionals naar hanglampen voor boven tafels die niet alleen mooi zijn, maar ook duurzaam. Gecombineerd met een ledlamp is dit letterlijk en figuurlijk het lichtend voorbeeld in zowel zakelijke (hotels, restaurants, kantoren) interieurs als thuis.

HOT Home of Treasures maakt deze lampen van grondstoffen waarvan Campo Interieur & Advies het verdeelrecht voor in ieder geval Nederland heeft. Niet alleen om te laten zien wát er met die circulaire grondstoffen gemaakt kan worden, maar ook om te laten zien dat duurzaamheid en interieur heel goed samen kunnen gaan.

Hanglampen

De hanglampen worden gemaakt van Barktex en Organoids:

 • Barktex.
  Barktex is boomschorsvlies, dat niet alleen gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld wandkleden of onze Modular Wall, maar dus ook als basis voor onze lampenkappen.
   
  Het boomschorsvlies van Barktex komt uit Oeganda en is afkomstig van de mutuba-vijgenboom. De  bast van de boom vernieuwt steeds weer, waardoor de boom dus niet hoeft te worden gekapt om gebruik te kunnen maken van de bast. Ook worden de textiel- en composietmaterialen die uit de mutuba-bast gewonnen met zo minimaal mogelijk CO2-verbruik. 
 • Organoids.
  Met Organoids breng je het buitenleven echt binnen: het is namelijk gemaakt van onbehandelde, natuurlijk grondstoffen zoals planten, gras en hooi. Tijdens het productieproces behouden al deze grondstoffen hun oorspronkelijke uiterlijk, gevoel en geur. Denk bijvoorbeeld aan het natuurlijke oppervlak van lavendel en rozenblaadjes.

  Organoids is daarmee dé nieuwe grondstof in het interieur voor liefhebbers van het buitenleven, van de natuur. En de natuur, dat is per slot van rekening de omgeving waar wij als mensen ons het prettigst voelen!

Organoids heeft als basis: alpenhooi, korenbloemblaadjes, rozenblaadjes, madeliefjes en bonte bloemblaadjes. Het is bekroond met verschillende (groene) interieurprijzen.

Verkrijgbaar in talloze varianten

De Barktex-lampen zijn verkrijgbaar in 3 kleuren, de Organoids in 5 natuurlijke varianten. We leveren beide soorten lampen in 60, 80, 100 en 120 centimeter rond, maar ook in custom sizes en modellen. Ook kunt u bij HOT Home of Treasures kleine kokerlampen in verschillende soorten bestellen.