Duurzame panelen met uitstekende akoestische demping

Het is één van de grootste problemen in zakelijke omgevingen: hoe houd je het geluidsniveau in een ruimte onder controle? Of het nu in een kantoorcomplex, een hotel of een restaurant is: het is niet prettig als gebruikers worden gestoord door geluid van anderen. Met de akoestische panelen van ons merk HOT Home of Treasures leveren we niet alleen uitstekend werkende panelen, ze zijn ook nog eens prachtig mooi om te zien, passen in ieder interieur én ze zijn gemaakt van duurzame grondstoffen. 

Akoestische panelen

De HOT-akoestische panelen maken we met als basis twee organische materialen: Organoids en Barktex.

 • Organoids.
  Met Organoids heeft als basis verschillende natuurlijke materialen: alpenhooi, korenbloemblaadjes, rozenblaadjes, madeliefjes en er is een versie met bonte bloemblaadjes als ingrediënt. Het is gemaakt van onbehandelde grondstoffen, rechtstreeks uit de natuur, die tijdens het productieproces hun oorspronkelijke uiterlijk, gevoel en geur behouden.
   
  Organoids is dan ook het interieurproduct voor liefhebbers van het buitenleven, van de natuur. Daar waar we ons als mens het best thuis voelen!

Organoids Het is bekroond met verschillende (groene) interieurprijzen.

 • Barktex.
  Barktex: boomschorsvlies, dat we gebruiken als basismateriaal voor verschillende HOT-producten. Ook bij de akoestische panelen doen we geen tevergeefs beroep op de kwaliteiten van dit oudste textiel ter wereld. 

  Het boomschorsvlies van Barktex komt uit het Afrikaans Oeganda. Daar groeit de mutuba-vijgenboom, waarvan de bast steeds weer vernieuwt. Zodoende hoeven we de boom niet te kappen om toch optimaal gebruik te kunnen maken van de bast. Ook worden de textiel- en composietmaterialen die uit de mutuba-bast gewonnen met zo minimaal mogelijk CO2-verbruik. 

Akoestische demping door circulaire EverUse

Om de gevraagde akoestische demping te krijgen, verwerken we EverUse in de panelen. Dit is een 100% circulaire, flexibele isolatiemat. De mat wordt gemaakt van cellulose-afvalstromen uit papier en karton.

De panelen komen in een houten lijst en ze zijn verkrijgbaar in standaardmaten, maar op verzoek kunnen we ook maatwerk leveren.