Modulaire wanden van Barktex of Piñatex

Bent u als interieurspecialist op zoek naar een flexibel systeem voor wandbekleding, die op allerlei manier een goed gevoel geeft? Onze modulaire wanden maken we van twee verschillende soorten natuurlijke grondstoffen. Ze zijn ook nog eens verkrijgbaar in alle denkbare formaten. 

Modular Wall

Een modulair wandsysteem met een mvo-gevoel, dat is onze Modular Wall, verkrijgbaar in twee duurzame varianten: Barktex en Piñatex.

 • Barktex.
  Barktex is boomschorsvlies. Tegenwoordig wordt het weer steeds vaker gebruikt, toch is het geen noviteit. Boomschorsvlies werd tot het einde van de 19e eeuw namelijk heel vaak gebruikt. Sterker nog: we kunnen het beschouwen als het oudste textiel in de menselijke geschiedenis. 

  Zo werd het gebruikt voor de luxueuze kleding van de vorsten van de op een na oudste dynastie op aarde, het bijna duizendjarige Buganda.

  Het boomschorsvlies van Barktex komt uit Oeganda. Het wordt geoogst van de mutuba-boom (een Oost-Afrikaanse vijgenboom). Omdat de bast van de boom constant vernieuwt, hoeft de boom niet omgehakt te worden. Hergebruik in optima forma.
  Bovendien worden de textiel- en composietmaterialen die uit de mutuba-bast gewonnen met een miniem CO2-verbruik. 
 • Piñatex.
  De techniek achter het textiel van Piñatex is wél nieuw en komt uit de Filippijnen. Daar worden de bladeren van de ananasteelt – normaal gesproken afval – verzameld. De vezels haalt men uit de bladeren en daar maken ze bij Piñatex in Spanje een non-woven textiel van.

  Piñatex kan prima fungeren als alternatief voor leer- en petroleumhoudende synthetische stoffen. Het is veelzijdig in gebruik, licht in gewicht en een duurzame oplossing.

Flexibel, met uitstekende akoestische eigenschappen

We combineren Barktex en Piñatex – voor beide merken heeft Campo Interieur & Advies het exclusieve verdeelrecht – met een layer van 8 millimeter dun kokos. Daardoor ontstaat een flexibel wandsysteem met uitstekende akoestische eigenschappen.

We zijn ook bezig met het ontwikkelen van een backing van gerecycled polyester.

Barktex komt in drie kleuren, waarbij iedere wand uniek is. Piñatex is verkrijgbaar in liefst 10 kleuren.  

[standaard maten in lijstje]Op aanvraag zijn andere maten altijd mogelijk!