Natuurlijke wandkleden: uniek, wonderschoon en circulair

Of het nu gaat om een kantoorgebouw, een hotellobby of de woonkamer van een aansprekende woning: als interieurspecialist zoekt u naar prachtige, onderscheidende én duurzame mogelijkheden om het interieur extra cachet te geven. Met de wonderschone wandkleden van HOT hangt u niet zomaar iets aan de wand: dit is een statement.

Wandkleden

We maken unieke wandkleden, die voor ieder interieur geschikt zijn. Kleden die eruit springen, voor het juiste accent of juist een wandkleed dat eigenlijk niet opvalt en opgaat in het geheel: wat u ook zoekt, met de wandkledencollectie van HOT Home of Treasures maakt u gegarandeerd de juist keuze.

We gebruiken twee soorten duurzame grondstoffen, voor deze wandkleden:

 • Piñatex.
  Piñatex is afkomstig van de Filippijnen. Met een volledig nieuw ontwikkelde techniek maakt het bedrijf achter dit prachtproduct textiel uit de vezels in ananasbladeren. Die bladeren verdwenen tot voor kort allemaal bij het afval, maar nu kan er dus een mooi product van worden gemaakt.
   
  Piñatex is zeer geschikt als alternatief voor leer- en petroleumhoudende synthetische stoffen. Het is veelzijdig in gebruik, licht in gewicht en een duurzame oplossing.
 • Barktex.
  Barktex is boomschorsvlies, dat tot ver in de 19e eeuw ook al veel werd gebruikt. Het mag zich met recht het oudste textiel ter wereld noemen en werd vroeger al veel gebruikt bij het maken van (luxe) kleding voor vorsten in Centraal-Afrika.

  Het boomschorsvlies van Barktex komt uit Oeganda en is afkomstig van de mutuba, een vijgenboom. Die boom heeft als belangrijke kenmerk dat de bast van de constant vernieuwt.  Daardoor hoeft de boom niet omgehakt te worden. Bovendien worden de textiel- en composietmaterialen die uit de mutuba-bast gewonnen met een miniem CO2-verbruik. 

Prachtig en opvallend onderdeel van ieder interieur

De wandkleden van HOT Home of Treasures maken we van Barktex en Piñatex, twee natuurlijke, circulaire textielmerken waar Campo Interieur & Advies de distributeur is voor de Nederlandse markt.

Bij de wandkleden van Barktex gebruiken we wolvilt als basis, de patronen worden uitgelaserd in twee verschillende designs. Wandkleden van Bartex zonder patroon is ook geen probleem. De Piñatex-collectie komt met en zonder gebruik van wolvilt. Deze collectie is zonder patroon, puur natuur en ieder kleed is uniek. De wandkleden zijn in standaard formaten verkrijgbaar, maar ook als maatwerkproduct.

[standaard maten lijstje]

HOT Home of Treasures breidt de collectie continu uit, binnenkort ook met vloerkleden.